Nieuwe website voor branche RI&E timmerindustrie

NBVT heeft een erkende branche RI&E, waarmee leden geheel zelfstandig de Risico Inventarisatie en Evaluatie (RI&E) kunnen uitvoeren en het Plan van Aanpak kunnen beheren. Deze tool draait op het platform ‘AMS’ en zal in januari 2024 overgaan naar een nieuwe omgeving genaamd ‘EHS RIE’. Voor gebruikers verandert er niet veel. De bedrijfsinformatie, zoals de RI&E en het Plan van Aanpak wordt overgezet, zodat de informatie in de nieuwe omgeving beschikbaar blijft.

Gebruikers van de branche RI&E timmerindustrie ontvangen begin januari per email bericht over deze wijziging. Dan is ook de nieuwe website ‘live’ en geven we gebruikerstips, zodat de overstap geruisloos kan verlopen. De EHS helpdesk is beschikbaar op info@ehs-services.nl en 085 2006159 voor alle voorkomende vragen en ook tijdens een Safety Check kunnen we uitleg geven over de RI&E.

Verder gaan we in het nieuwe jaar een verkorte RI&E cursus aanbieden. Doel van deze cursus is om op een praktische manier aan de slag te gaan met de branche RI&E en het Plan van Aanpak, zodat preventiemedewerkers zelf ‘achter de knoppen’ kunnen. In combinatie met de Safety Checks en de helpdesk hebben leden een compleet pakket aan Arbo-ondersteuning vanuit NBVT. Meer hierover volgend jaar via nieuwsbrieven en website.