Jong Management

Jong Management is een sectie binnen de NBVT waar jonge timmerfabrikanten en jonge managers contacten leggen met branchegenoten van hun eigen leeftijd. Binnen de sectie wisselen zij van gedachten en wordt kennis opgebouwd. Door middel van nationale en internationale activiteiten met een leerzaam karakter biedt de sectie hiervoor de gelegenheid.

“Eén van de eerste keren dat ik aanwezig was gaf iemand aan problemen te hebben met één van zijn nieuwe machines. Direct werden er tips gegeven en ervaringen uitgewisseld door andere JM’ers. Er heerst een hele open cultuur, JM’ers willen elkaar verder helpen en de branche verbeteren, ondanks dat een aantal concurrenten van elkaar zijn. Voor mij is jong management het bezig zijn met je vak met een enthousiaste en gepassioneerde groep mensen. Het zijn af en toe een stel vakidioten bij elkaar (in positieve zin). Ze kunnen geen deur of kozijn voorbijlopen zonder er aandacht aan te schenken. Je zit veelal in eenzelfde fase in je leven en dat geeft verbinding. Bijeenkomsten afsluiten met een (informeel) hapje en drankje is de kers op de taart.”

Nancy Belshof, adjunct directeur – Bear Optima Wood B.V

Activiteiten

Onderwerpen van bedrijfsbezoeken, bijeenkomsten en ledenweekenden variëren van meer bedrijfskundig of sociaal tot technologisch. Ter inspiratie wordt regelmatig over de grenzen van de eigen branche/sector contacten gelegd met bedrijven en ander Jong Management. Enkele activiteiten van de afgelopen jaren:

  • Bezoek aan de DAF trucks fabriek te Eindhoven, met als onderwerp automatisering
  • Presentatie door Alba Concepts, met als onderwerp circulariteit
  • Bezoek aan een houtzagerij en een productielocatie van Fintihout in Letland, met als onderwerp de productie van hout en kozijnproducten
  • Lezing door TED-spreker, bestsellerauteur en toekomstdenker Ruud Veltenaar, met als onderwerp ‘waar gaat de toekomst heen?’
  • Reis naar de Belgische Ardennen, met een bezoek aan een steengroeve voor natuursteen en klimactiviteiten

Wil je je horizon verbreden en spreekt dit je aan, dan komen wij graag in contact met jou. Neem contact op met Helmer Weterings, 036 – 203 0356 of h.weterings@nbvt.nl.

“Binnen Jong management komt een mooie groep deelnemers van verschillende timmerfabrieken samen om kennis te delen en ideeën om te zetten naar klantwaarde. Duidelijk hierbij is de gezamenlijke passie voor hout die alle leden hebben. Ik heb een mooie herinnering aan de klimactiviteiten van onze Ardennen-reis. Het was gaaf om te zien dat we samen als team ons volledig hebben ingezet om iedereen veilig naar de overkant te krijgen. Dat is nog eens teamwork!”

Wytze van de Vin, hoofd verkoop – Van de Vin ramen en kozijnen

 

 

Hoe word ik lid?

Ben je tussen de 21 en 45 jaar en werkzaam als timmerfabrikant, manager of bedrijfsleider in de dop, verbonden aan een lidbedrijf van de NBVT én zijn er nog geen twee Jong-Management-leden uit je bedrijf aangesloten, dan kom wij graag in contact met jou.

Bij interesse is het mogelijk om een keer mee te gaan als aspirant-lid naar een bijeenkomst of uiteraard door je direct aan te melden. Neem dan contact op met Helmer Weterings, 036 – 203 0356 of h.weterings@nbvt.nl. Uiteraard kun je ook bij Helmer terecht voor vragen.

“Binnen Jong Management treffen ‘lotgenoten’ elkaar in een gezellige en informatieve setting en is ruimte om over dagelijkse uitdagingen te sparren. Het is laagdrempelig, gezellig en bovenal zeer waardevol. Jonge en/of aankomende bedrijfsleiders kunnen hier een netwerk opbouwen binnen de branche en aanhaken op de vereniging, dit vergroot de samenwerking en het ‘ons’ gevoel binnen de branche.”

Helmer Weterings, medewerker innovatie en milieu – NBVT

Secties
Check hier alles over onze verschillende secties.
Tools
Om berekeningen te maken of marktinformatie in te zien. Check hier onze tools