Kozijnen
Het belang van houten kozijnen

Samen met onze leden en andere betrokkenen binnen de hout- en bouwsector delen we kennis, stimuleren we innovaties en verbeteren we de kwaliteit en efficiëntie nog verder in de keten. Met elkaar zetten we het belang van houten kozijnen nog meer op de kaart. We ondersteunen op het gebied van marketing, sociaal en juridisch advies. Innovatie normering en regelgeving, milieu, techniek en P&O.

Voorsprong in de markt

Op het gebied van techniek, normering en regelgeving is de sectie kozijnen actief om voor haar leden middelen te ontwikkelen om een voorsprong op de markt te kunnen behouden. Denk hierbij aan het kunnen bepalen van de isolatiewaarde van de kozijnen, het kunnen produceren van brandwerende kozijnen met de vereiste onderbouwingen, het gebruik van uitgebreide sterkte berekeningen voor grotere ramen, het toepassen van verdekte vernageling binnen het KOMO-certificaat, ondersteuning bij implementatie van CE-markering. Al deze genoemde onderwerpen worden steeds belangrijker nu de Wet Kwaliteitsborging m.i.v. januari 2024 ingevoerd wordt.

Belang van LCA's

De levenscyclusanalyse (LCA) wordt beschouwd als de beste methode om inzicht te krijgen in de milieueffecten van een product of dienst. De techniek wordt wereldwijd veelvuldig gebruikt voor bedrijven en overheidsinstellingen in de meest uiteenlopende sectoren, zo ook in de houtsector. Richard Groothuis (coördinator van het LCA-traject) sprak Pepijn Duijvestein en Helmer Weterings over hoe dit soort tools kunnen worden ingezet en of de berekeningen wel kloppen.

Bekijk hier het gesprek.
Leden
Klik hier voor een erkende kozijnenfabrikant bij jou in de buurt.
Secties
Check hier alles over onze verschillende secties.