Wat betekent de Wkb voor de houtbouwer, timmer- of deurenfabrikant en de toeleverende houthandel? Wat moet er geregeld zijn aan documentatie/IKB en ‘administratie’? Wat kan de klant gaan vragen en hoe zit het met prestaties per producttype in het algemeen en milieudata als ‘prestatie’ in het bijzonder?

Op 1 januari 2024 wordt de Wet Kwaliteitsborging voor het bouwen (Wkb) van kracht. In dit houtcafé word je bijgepraat over de gevolgen.

Diverse sprekers gaan in op de relatie tussen CE-markering (kozijnen, gevelbekleding) & de Wkb, de relatie tussen MPG, NMD & de Wkb en de verruimde aansprakelijkheid in de Wkb.

Programma 
15.00 uur:  Ontvangst
15.30 uur:  Welkom en introductie Paul van Lierop – NBVT
15.35 uur:  ‘Wat betekent de Wkb voor de toeleverende houthandel en hoe zit het met milieudata als prestatie van een gebouw.’ Eric de Munck – VVNH
15.50 uur:  ’Dossiers, Prestaties en Risicoreductie en de Wkb… Wat lever je aan als houtindustrie voor het dossier?’ Paul van Lierop – NBVT
16:15 uur:  ‘Aansprakelijkheid voor en na de Wkb’ Reina Uittenbogaard – Bouwend Nederland
16.35 uur:  Discussie en samenvatting
17.00 uur:  Netwerkborrel

Locatie en parkeren
Kantoor Centrum Hout, Westeinde 8, 1334 BK Almere.
Er is voldoende (betaalde) parkeergelegenheid op straat en in de omliggende parkeergarages ‘Florida’ en ‘Cuba’ en goede bereikbaarheid met het openbaar vervoer ‘station Almere Buiten’.

Deelname
Het Houtcafé is uitsluitend toegankelijk voor (aspirant-)leden NBVT en VVNH.

Aanmelden kan via onderstaande aanmeldknop.

Aanmelden