Nieuws
21 september 2023
LCA-nieuws
De Nederlandse timmerindustrie heeft nieuwe milieugegevens ontwikkeld van haar belangrijkste houten bouwproducten. Deze bouwproducten omvatten houten kozijnen, houtskeletbouwelementen, een buitendeur en een trap en zijn reeds openbaar gesteld via de Nationale Milieudatabase. Met de resultaten is het mogelijk om Milieuprestatieberekeningen (MPG-berekeningen) te maken voor gebouwen met houten bouwproducten.
Lees meer
3 augustus 2023
Sectoranalyse
Uit een recent gehouden sectoranalyse onder werknemers en werkgevers in de timmerindustrie blijkt dat het verminderen van fysieke belasting een belangrijke bijdrage levert aan duurzame inzetbaarheid en een gezond en werkzaam leven.
Lees meer
3 augustus 2023
Netwerkbijeenkomsten
Noteer maar vast in je agenda! De netwerkwerkbijeenkomsten staan gepland op: dinsdag 26 september 2023 bij Timboco Kozijntechniek in Drachten woensdag 27 september 2023 bij Vermeulen Trappen in Etten-leur donderdag 28 september 2023 bij Verhoeven Timmerfabriek in Venray
Lees meer
3 augustus 2023
Houtcafé Wkb
De invoering van de Wkb gaat definitief door op 01-01-2024. Wij organiseren daarom op 7 november a.s. een Houtcafé rondom de Wkb om je bij te praten over dit belangrijke onderwerp. Noteer de datum vast in je agenda. Meer informatie volgt z.s.m.
Lees meer
3 augustus 2023
EVD-dagen
Ondernemingen waar houtstof vrij komt, moeten het gevaar van explosie beoordelen en de bevindingen vastleggen in een zogenaamd Explosieveiligheidsdocument (EVD). Het opstellen van een EVD is niet altijd eenvoudig en daarom organiseren de SR en NBVT op 11 en 12 oktober weer EVD-dagen.
Lees meer
3 augustus 2023
Zomersluiting
Het secretariaat is gesloten van 31 juli t/m 4 augustus 2023. Daarna staan wij weer graag voor je klaar.
Lees meer