Nieuwe voorzitter Circulaire Geveleconomie namens de NBVT

Commercieel manager Duurzaam Bouwen binnen ADS Groep Arend Jan Overbeek is op 12 juli jl. benoemd tot voorzitter van de NBVT-stuurgroep Circulaire Geveleconomie. Hij neemt het voorzitterschap over van Mathee van de Vin die deze rol drie jaar lang heeft vervuld. Binnen het project Circulaire Geveleconomie werken vijf brancheorganisaties samen aan producentenverantwoordelijkheid door ontwikkeling van een retoursysteem voor hergebruik van buitenkozijnen en buitendeuren. Hiervoor zijn afspraken gemaakt op het vlak van circulariteit en klimaat met overheden binnen het Gevelakkoord.

Circulaire Geveleconomie gaat vanaf oktober 2023 de uitvoerende fase in. Fase 1 staat in het teken van het verzamelen van informatie over het toekomstige proces, techniek, informatiestromen, industrialisatie en marktmechanismen. In Fase 2 wordt een proefversie van (het) retoursysteem(en) ontwikkeld, inclusief het toetsen van de integratie, effecten, tariefdifferentiatie en organisatie. Dit project heeft een looptijd van 2023-2028 en wordt mede gefinancierd vanuit het Nationaal Groeifonds.

Op de foto ontvangt oud-voorzitter Mathee van de Vin (links) uit handen van Arend Jan Overbeek (r) het ADS-boompje als symbool en dank voor de eerste groei van dit initiatief op weg naar een volwassen boom.