Start opleiding HSB voor professionals 2024

In maart 2024 gaat een nieuwe opleidingsgroep (inmiddels de achtste) starten van opleiding ‘Houtskeletbouw voor Professionals’. Organisatoren zijn de sectie Houtbouwsystemen van NBVT en HMC Next.

Bouwkundestudenten krijgen te weinig specifieke kennis mee op het gebied van houtskeletbouw. Om de kennis op niveau te brengen is daarom een praktische brancheopleiding samen te stellen. Doelgroepfuncties zijn tekenaar, calculator, werkvoorbereider, (assistent) projectleider, project-engineer, inkoper, kwaliteitscontroleur of uitvoerder.

Door het vergroten van de kennis op het gebied van houtskeletbouw, worden de medewerkers meer gespecialiseerd, wordt het onderkennen van problemen en kansen vergroot, neemt het innovatief vermogen van jouw bedrijf toe en wordt tevens bewerkstelligd dat medewerkers zich ontwikkelen en wellicht kunnen doorstromen naar een volgende functie binnen jouw bedrijf.

De opleiding wordt ontwikkeld op niveau 4 MBO/HBO. Een vooropleiding die aansluit op dit niveau is daarom gewenst. Dat niveau kan ook bereikt zijn door (veel) praktijkervaring.

Meer informatie:
Rob Goosensen: r.goosensen@hmcollege.nl of 06-22699235.


NBVT, 27 oktober 2023