Houtcafé ‘Houten gevels, brand en regelgeving'
26 oktober 2023

Er zijn nieuwe eisen in aandacht voor hout aan de (hoogbouw) gevel boven de 30m en de 50m. (Aspirant)leden NBVT, VVNH en medewerkers van bedrijven aangesloten bij de cao Timmerindustrie/Houthandel worden hierover in het NBVT-kantoor in Almere bijgepraat tijdens een Houtcafé op donderdag 26 oktober 2023 van 15:30 – ca.17:00 uur (inloop 15:00 uur).

Ook de achtergronden, nieuwe testmethoden en normen die op stapel staan worden belicht. Belangrijkste onderwerp is de ingrijpende effecten van een nieuwe wet (Delegated Act) vanuit Brussel, die bepaalt dat – mogelijk al vanaf januari 2024 – alleen nog voor ‘untreated wood’ brandklasse D mag worden verklaard zonder te testen (CWFT). De bijeenkomst wordt afgesloten met een netwerkborrel.

Het Houtcafé is uitsluitend toegankelijk voor (aspirant-)leden VVNH, NBVT en medewerkers van bedrijven aangesloten bij de cao Houthandel/Timmerindustrie. De VVNH en NBVT nemen de kosten voor haar leden voor hun rekening. Van de overige deelnemers wordt een bijdrage van € 95,- (excl. btw) per persoon gevraagd. Aanmelden kan via onderstaande aanmeldknop, in verband met de organisatie graag vóór donderdag 19 oktober aanstaande.

Aanmelden